Sposób przygotowania:
Jarzynowa z żółtym serem i pietruszką.
1. Z korpusu ściągamy skórę, myjemy i wkładamy do garna. Zalewamy wodą. Dodajemy sól, wstawiamy do gotowania. 2. Marchewkę i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dorzucamy do garnka. Gotujemy aż zaczną mięknąć. 3. W międzyczasie obieramy ziemniaki, myjemy je i kroimy w kostkę. Gdy marchewka z pietruszką trochę zmiękną, dorzucamy je razem z mrożonką do garnka. Gotujemy do miękkości warzyw. 4. Korpus wyciągamy, gdy przestygnie oddzielamy od niego mięso i wrzucamy do garnka. Zupę zabielamy i doprawiamy solą, pieprzem i maggi. 5. Natkę pietruszki myjemy, otrzepujemy z wody i drobniutko siekamy. 6. Nalaną do miseczek zupę dekorujemy żółtym serem i pietruszką. Podajemy na ciepło, by ser mógł się rozpuścić.
jaNina