senninha

senninha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Jarzynowa ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna, prosta zupa jarzynowa! W sezonie tania, jak barszcz, a zimą można użyć gotowych mieszanek jarzyn mrożonych.

Jarzynowa ze śmietaną

Składniki:

Jarzynowa ze śmietaną

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jarzynowa ze śmietaną
Marchew obrać, pokroić w kostkę, podobnie postąpić z korzeniem pietruszki. Kalafiora i brokuł podzielić na małe kawałki. Fasolkę pokroić każdą na 2-3 kawałki, ziemniaki pokroić w kostkę.
Zagotować bulion i dodać do niego marchew, pietruszkę, kalafiora, brokuła, fasolkę, ziemniaki i pora. Całość pogotować aż jarzynki będą miękkie. Dodać makaron i gotować do miękkości makaronu.

Ok. 200 ml śmietanki wymieszać z mąką i przelać do zupy przez sito. Mieszać od razu zupę. Zagotować.

Tagi:

makaron