Sposób przygotowania:
Jarzynowa ze śmietaną
Marchew obrać, pokroić w kostkę, podobnie postąpić z korzeniem pietruszki. Kalafiora i brokuł podzielić na małe kawałki. Fasolkę pokroić każdą na 2-3 kawałki, ziemniaki pokroić w kostkę.
Zagotować bulion i dodać do niego marchew, pietruszkę, kalafiora, brokuła, fasolkę, ziemniaki i pora. Całość pogotować aż jarzynki będą miękkie. Dodać makaron i gotować do miękkości makaronu.
Ok. 200 ml śmietanki wymieszać z mąką i przelać do zupy przez sito. Mieszać od razu zupę. Zagotować.
Zagotować bulion i dodać do niego marchew, pietruszkę, kalafiora, brokuła, fasolkę, ziemniaki i pora. Całość pogotować aż jarzynki będą miękkie. Dodać makaron i gotować do miękkości makaronu.
Ok. 200 ml śmietanki wymieszać z mąką i przelać do zupy przez sito. Mieszać od razu zupę. Zagotować.