Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Jarzynowa zupa rybna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczna zupa rybna z ziemniakami.

Jarzynowa zupa rybna Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jarzynowa zupa rybna

 

  • 1 duży płat filetu z dorsza
  • 1/2 marchewki
  • 1/2 pora
  • kawałek selera
  • kawałek pietruszki
  • 1 cebula
  • nać selera i pietruszki
  • 1 płaska łyżka kucharku
  • sól
  • pieprz
  • maggi
  • ziemniaki

Sposób przygotowania:

Jarzynowa zupa rybna
Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do przyrządzenia zupy. Warzywa obieramy i płuczemy. Marchewkę, seler i pietruszkę kroimy w słupki. Pora w plasterki. Natkę drobno siekamy. Wszystkie przygotowane jarzyny wrzucamy do garnka (cebulę w całości), dodajemy pokrojoną w kostkę rybę. Zalewamy całość wodą, wsypujemy kucharek i gotujemy na małym ogniu do miękkości. Doprawiamy do smaku. Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Wykładamy na talerz (można polać tłuszczem). Na drugi talerz wlewamy zupę.
Jarzynowa zupa rybna
Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do przyrządzenia zupy.
Jarzynowa zupa rybna
Warzywa obieramy i płuczemy. Marchewkę, seler i pietruszkę kroimy w słupki. Pora w plasterki. Natkę drobno siekamy.
Jarzynowa zupa rybna
Wszystkie przygotowane jarzyny wrzucamy do garnka (cebulę w całości), dodajemy pokrojoną w kostkę rybę. Zalewamy całość wodą, wsypujemy kucharek i gotujemy na małym ogniu do miękkości. Doprawiamy do smaku.
Jarzynowa zupa rybna
Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Wykładamy na talerz (można polać tłuszczem). Na drugi talerz wlewamy zupę.