iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Jarzynowa zupa z mięsem i czosnkiem niedźwiedzim

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 28

Smaczna zupa z dużą ilością mięsa z udek kurczaka, do tego włoszczyzna i paseczki czosnku niedźwiedziego. Samo zdrowie dużo kolorów, dla całej rodziny.

Jarzynowa zupa z mięsem i czosnkiem niedźwiedzim

Składniki:

Jarzynowa zupa z mięsem i czosnkiem niedźwiedzim

 

  • 4 podudzia z kurczaka

 

  • 1/2 selera

 

  • 2 marchewki

 

  • 2 pietruszki

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jarzynowa zupa z mięsem i czosnkiem niedźwiedzim
Warzywa myjemy obieramy i kroimy w kostkę. Mięso płuczemy wkładamy do garnka z wodą i gotujemy ok 35 min. Między czasie dokładamy przyprawy.

W połowie gotowania dodajemy pokrojone warzywa. Miękkie mięso wyciągamy i kroimy w kawałki.

Dodajemy do wywaru. Zagotowujemy. 

Mieszamy mąkę z śmietaną wlewamy do zupy.

Dodajemy posiekany czosnek niedźwiedzi. Solimy do smaku. 

Tagi:

zupa warzywa