Sposób przygotowania:
Jarzynowa zupa z ryżemPrzygotowanie wywaru
Warzywa myjemy dokładnie. Marchew, pietruszkę i seler obieramy. Dzielimy na cząstki. Zalewamy włoszczyznę 1,5 litrem wody. Wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie i solimy, dodajemy oliwę. Przyprawiamy kucharkiem.
Gotowanie ziemniaków
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Ugotowane warzywa wyjmujemy z wody i odkładamy do ostudzenia. Wrzucamy pokrojone ziemniaki i gotujemy do miękkości.
Dodawanie warzyw
Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do wyłączonej zupy.
Zabielanie zupy
Jogurt naturalny mieszamy z częścią zupy i wlewamy do reszty zupy. Doprawiamy solą i pieprzem.Gotujemy ryż według przepisu na opakowaniu i dodajemy do zupy.