Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Jarzyny z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

świetna potrawa, łatwa do przyrządzenia

Jarzyny z grzybami

Składniki:

Jarzyny z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Jarzyny z grzybami
Cebulę, selera i grzyby umyć, a potem oczyścić i jeszcze raz opłukać. Cebule pokroić w piórka, grzyby w plastry (cienkie), a seler w drobne paski. Przygotować garnek. W nim układać warstwy: na przemian grzyby, a potem warzywa. Każdą warstwę doprawiać solą i pieprzem. Wszystko podlać bulionem. Dusić przez około 15 minut. Pietruszkę drobno posiekać. Oprószyć nią potrawę.
Można podawać z kaszą gryczaną.