luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Jarzyny z piekarniuka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smaczne jarzyny, ktore na stale zagoscily na moim stole.

Jarzyny z piekarniuka

Składniki:

Jarzyny z piekarniuka

 

  • 10 malych ziemniakow
  • ok.500 gram brokulow
  • 3 marchewki
  • 120 gram masla
  • vegeta

Sposób przygotowania:

Jarzyny z piekarniuka
Ziemniaki umyc i ugotowac(nie obierac). Marchewke obrac pokroic na 3 cm. kawalki ugotowac. Brokuly wlozyc do gotujacej, posolonej i pocukrzonej wody(2 lyzeczki sol, 1 lyzeczka cukru) i gotowac 3 min. Odlac i natychmiast wlozyc do zimnej wody (nie straca wtedy intensywnego zielonego koloru) na czas 1 min. Wyciagnac i odkapac z wody. Jarzyny wlozyc do zaroodpornego naczynia, posypac vegeta i dodac pokrojone w male kawalki maslo. Wlozyc do nagrzanego piekarnika 220 stopni , piec do zarumienienia ziemniakow.