paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Jasiek z farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jasiek z ciasta francuskiego wypełniony farszem z kurczaka, ogórków i papryki konserwowej oraz żółtego serka, całość zapieczona.

Jasiek z farszem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jasiek z farszem

 

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • ogórki konserwowe 6 szt
  • filet z kurczaka 1 szt
  • papryka konserwowa 6 kawałków
  • ser żółty 20 dag
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • sos czosnkowy do smaku
  • masło 2 łyżki
  • papryka słodka do smaku

Sposób przygotowania:

Jasiek z farszem
Mięso opłukać i osuszyć, ogórki i paprykę odsączyć z zalewy. Warzywa i filet pokroić w kostkę. Do podsmażonego na oliwie z oliwek mięsa dodać ogórka i paprykę, wymieszać chwilę smażyć doprawiając do smaku.

Ciasto podzielić na dwie części, na pierwszą posypać część startego sera i wyłożyć farsz wymieszany z pozostałym serkiem. Założyć drugą częścią ciasta i zlepić wszystkie brzegi. Ciasto nakłuć widelcem i posypać odrobiną serka żółtego.

Danie piecz około 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Jasiek z farszem
Do podsmażonego na oliwie z oliwek mięsa dodać ogórka i paprykę, wymieszać chwilę smażyć doprawiając do smaku.
Jasiek z farszem
Farsz wymieszaćz połową startego żółtego serka
Jasiek z farszem
Ciasto podzielić na dwie części, na pierwszą posypać część startego sera i wyłożyć farsz
Jasiek z farszem
Ciasto nakłuć widelcem i posypać odrobiną serka żółtego.