Sposób przygotowania:
Jasiek z farszem
Mięso opłukać i osuszyć, ogórki i paprykę odsączyć z zalewy. Warzywa i filet pokroić w kostkę. Do podsmażonego na oliwie z oliwek mięsa dodać ogórka i paprykę, wymieszać chwilę smażyć doprawiając do smaku.
Ciasto podzielić na dwie części, na pierwszą posypać część startego sera i wyłożyć farsz wymieszany z pozostałym serkiem. Założyć drugą częścią ciasta i zlepić wszystkie brzegi. Ciasto nakłuć widelcem i posypać odrobiną serka żółtego.
Danie piecz około 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Ciasto podzielić na dwie części, na pierwszą posypać część startego sera i wyłożyć farsz wymieszany z pozostałym serkiem. Założyć drugą częścią ciasta i zlepić wszystkie brzegi. Ciasto nakłuć widelcem i posypać odrobiną serka żółtego.
Danie piecz około 20 minut w temperaturze 200 stopni.