caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Jaskółcze gniazda

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo syte i efektowne danie nie wymagajace dużo wysiłku

Jaskółcze gniazda Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jaskółcze gniazda

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • 2 jaja surowe
  • 2 kajzerki
  • tarta bułka
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka vegety
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia (min. 1 szklanka)

 

Sposób przygotowania:

Jaskółcze gniazda
Kajzerki namoczyć w wodzie, odcisnąć, rozdrobnić, dodać do mięsa, dodać surowe jaja i wszystkie przyprawy i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Gdyby była zbyt rzadka można dodać odrobinę tartej bułki. Jaja ugotowane na twardo obrać ze skorupek. Każde jajo okleić dookoła przygotowaną masą mięsną, obtaczać w tartej bułce i usmażyć. Podczas smażenia kotlety powiny być zanurzone w tłuszczu przynajmniej do połowy. Podawać przekrojone na pół bo wtedy najlepiej prezentuja się.
Jaskółcze gniazda
Jaskółcze gniazda
Jaskółcze gniazda
Jaskółcze gniazda

Tagi:

mięso tarta