iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Jaśminowy ryż z jajem i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ryż ze szpinakiem i grana padano

Jaśminowy ryż z jajem i szpinakiem

Składniki:

Jaśminowy ryż z jajem i szpinakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Jaśminowy ryż z jajem i szpinakiem
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyciągamy ryż z woreczka i odstawiamy. Szpinak myjemy osuszamy i kroimy w paseczki. Na patelni rozpuszczamy masło podsmażamy wyciśnięty czosnek. Lekko podsmażamy i dodajemy szpinak. Szpinak smażymy. Solimy sola morską do smaku. Następnie dodajemy wcześniej ugotowany ryż - mieszamy. Chwilę razem smażymy. dodajemy starty grana padano. Mieszamy. Na osobnej patelni sadzimy jajko i podajemy je na ryżu.