Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

"Jednogarnkowe" danie obiadowe 3w1

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 250
         
ocena: 4/5 głosów: 3

super smaczny pomysł na prosty obiad

"Jednogarnkowe" danie obiadowe 3w1 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

"Jednogarnkowe" danie obiadowe 3w1

 

Sposób przygotowania:

"Jednogarnkowe" danie obiadowe 3w1
Kurczaka porcjujemy (skrzydełko, biodro i nóżka), nacieramy przyprawą do kurczaka oraz sproszkowanym czosnkiem, solą i pieprzem, przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy 1/3 kostki margaryny i pieczemy ok 40 minut w temp. 180*. W tym czasie przygotowujemy warzywa, najpierw je obieramy i myjemy. 1) Ziemniaki kroimy w talarki, a cebulę w grubsze półplasterki, dosypujemy 1 łyżkę przyprawy do ziemniaków, nieco soli i pieprzu i mieszamy razem. 2) Marchewki ścieramy na grubych oczkach, również doprawiamy odrobiną soli i pieprzu i mieszamy. 3) Por kroimy w plasterki, przeciskamy przez praskę czosnek i dodajemy, łączymy z przyrawami i mieszamy. 4) kapustę drobno szatkujemy i mieszamy z Kucharkiem - mieszamy. Mięso wyjmujemy z naczynia żaroodpornego i zlewamy tłuszcz. W naczyniu układamy kolejne porcje warzyw obok siebie, na koniec całość polewamy zlanym wcześniej tłuszczem i układamy podpieczone mięso. Wstawiamy do piekarnika na ok. 30 minut tak by warzywa i mieso było miękkie. Podajemy na ciepło.
"Jednogarnkowe" danie obiadowe 3w1
Etap 1 przygotowujemy wszystkie skladniki.
"Jednogarnkowe" danie obiadowe 3w1
Etap 2 warzywa porcjami układamy w naczyniu
"Jednogarnkowe" danie obiadowe 3w1
Etap 3 na wierzchu ukladamy podpieczone mieso