dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Jednogarnkowiec z mięsem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka potrawka do której możemy dodać to co znajdziemy w lodówce

Jednogarnkowiec z mięsem i warzywami

Składniki:

Jednogarnkowiec z mięsem i warzywami

 

Sposób przygotowania:

Jednogarnkowiec z mięsem i warzywami
Na patelnie rozgrzewamy niewielka ilośc oleju i szklimy cebulę pokrojoną w kostkę. Dodajemy marchew pokrojoną w plasterki, kukurydzę, brokuła pokrojonego w rózyczki oraz posiekany zabek czosnku. Przesmażamy minutę. Dodajemy poł szkl wody, przyprawy i zioła a także szynkę pokrojoną w kawałki. Przykrywamy przykrywka i całość gotujemy ok 15. Doprawiamy do smaku łyżka śmietany, przyprawami i ziołami. Podajemy np z ryżem.

Tagi:

zioła szynka