Sposób przygotowania:
Jednogarnkowy gyros
1. Piekarnik nagrzej do 190°
2. Na blaszce ścieramy tofu na duże plastry które należy pokruszyć, kroimy żółtą paprykę w słupki, mrożone frytki, połówki pomidorków koktajlowych
3. Wszystko przyprawiamy i polewamy oliwą z oliwek - 15 minut do piekarnika
4. Przepuszczamy przez prasę czosnek, kroimy ogórka, siekamy szczypiorek i mieszamy z jogurtem i siemieniem
5. Na suchej patelni robimy prażony słonecznik do posypki, awokado kroimy w kostkę, smażymy jajko sadzone
6. Na talerz wykładamy spód sałat, jogurt, składniki z piekarnika, posypać szczypiorkiem, ogórkiem w kostkę, cebulką suszoną, kukurydzą
2. Na blaszce ścieramy tofu na duże plastry które należy pokruszyć, kroimy żółtą paprykę w słupki, mrożone frytki, połówki pomidorków koktajlowych
3. Wszystko przyprawiamy i polewamy oliwą z oliwek - 15 minut do piekarnika
4. Przepuszczamy przez prasę czosnek, kroimy ogórka, siekamy szczypiorek i mieszamy z jogurtem i siemieniem
5. Na suchej patelni robimy prażony słonecznik do posypki, awokado kroimy w kostkę, smażymy jajko sadzone
6. Na talerz wykładamy spód sałat, jogurt, składniki z piekarnika, posypać szczypiorkiem, ogórkiem w kostkę, cebulką suszoną, kukurydzą