Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Jelenie rożki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo smaczne jelenie rożki

Jelenie rożki

Składniki:

Jelenie rożki

 

  • 35 dag mąki
  • 10 dag cukru pudru
  • 5 dag margaryny
  • 2 żółtka
  • 3 jajka
  • 40 ml śmietany
  • tłuszcz do smażenia
  • cukier puder
  • skórka pomarańczowa

Sposób przygotowania:

Jelenie rożki
Mąkę posiekać wraz z margaryną,dodać jajka,żółtka,cukier,śmietanę i zagnieść bardzo dokładnie ciasto.Włożyć wyrobione ciasto na 30 min do lodówki aby się schłodziło.Z ciasta zrobić wałek i pokroić na kawałki długości 8 cm.Ponacinać ukośnie na przemian z obu stron.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.Po usmażeniu posypać skórką pomarańczową i cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka