Sposób przygotowania:
Jesienna kapusta duszona z cebulą
1. Kapustę obieramy z wierzchnich liści ( wierzchnie liście wyrzucam ), następnie kapustę płuczemy, osuszamy i drobno kroimy. Przekładamy do garnka i zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości. Gdy będzie miękka bardzo dokładanie odcedzamy.
2. W między czasie cebule obieramy i kroimy w kostkę, następnie smażymy na patelni do miękkości i zrumienienia na maśle. Usmażoną wraz z tłuszczem przekładamy do kapusty.
3. Następnie kapustę z cebulą przesmażamy przez kilka minut cały czas mieszając i przyprawiając do smaku przyprawami: solą, pieprzem, kminkiem mielonym i przyprawą do kapusty. W razie potrzeby można dodać masła do przesmażania kapusty.
4. Gotową kapustę podajemy jako dodatek do drugiego dania, np. do mięsa i ziemniaków.
2. W między czasie cebule obieramy i kroimy w kostkę, następnie smażymy na patelni do miękkości i zrumienienia na maśle. Usmażoną wraz z tłuszczem przekładamy do kapusty.
3. Następnie kapustę z cebulą przesmażamy przez kilka minut cały czas mieszając i przyprawiając do smaku przyprawami: solą, pieprzem, kminkiem mielonym i przyprawą do kapusty. W razie potrzeby można dodać masła do przesmażania kapusty.
4. Gotową kapustę podajemy jako dodatek do drugiego dania, np. do mięsa i ziemniaków.
mocsłodkości
danielek
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
Babeczka35
Ja codziennie to nie, ale raz na jakiś czas to tak :)
Czekoladka 2
Babeczka35
Dziękuję bardzo :)