zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2328]

Jesienna zupa rozgrzewająca

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna i rozgrzewająca zupa na jesienne i zimne oraz deszczowe dni. Podana z pieczywem może być na obiad lub kolację.

Jesienna zupa rozgrzewająca

Składniki:

Jesienna zupa rozgrzewająca

 

Sposób przygotowania:

Jesienna zupa rozgrzewająca
Mięso podsmażyć z pokrojoną w kostkę cebulę.

W garnku zagotować rosół i przełożyć do niego podsmażone składniki.

Całość gotować przez 5 minut a potem dodać pokrojoną w kostkę paprykę i znów gotować przez kilka minut.

Następnie dodać odsączoną z zalewy i przepłukaną zimną wodą fasolę białą i czerwoną, zagotować i dodać koncentrat.

Zagotować, odstawić zupę na około 15 minut i ewentualnie jeszcze doprawić.

Podawać gorącą z pieczywem.