lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Jesienna zupaz kaszą gryczaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zupa wyszła podobna do gulaszowej pycha

Jesienna zupaz kaszą gryczaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jesienna zupaz kaszą gryczaną

 

  • 300 gram łopatki pociętej w paseczki
  • kapusta czerwona 150 gram
  • pomidory 3 sztuki
  • kalafior 7-8 różyczek
  • czosnek 5 ząbków
  • pieprz do smaku
  • kasza 2 łyżki
  • 2 x bulionetka drobiowa

Sposób przygotowania:

Jesienna zupaz kaszą gryczaną
Mięso pokroiłam w paski wrzuciłam na patelnie obsmażyłam w soli. Dodałam bulionetki dwie i zalałam wodą . Kapustę czerwoną pokroiłam drobno i dodałam do mięsa . Pomidory pokroiłam w ćwiartki również dodałam do mięsa. Przykryłam pokrywka i sie gotowało po 40 minutach dodałam czosnek pokrojony w plasterki oraz kalafior i kaszę dusiłam jeszcze 30 minut. Podawałam w mniejszych miseczkach napełniając po brzegi .
Jesienna zupaz kaszą gryczaną
mięso kroimy w słupki i smażymy doprawiając solą morską ziołową
Jesienna zupaz kaszą gryczaną
zalałam woda i dodałam dwie bulionetkki drobiowe
Jesienna zupaz kaszą gryczaną
Dodałam pokrojoną czerwona kapustę i pomidory
Jesienna zupaz kaszą gryczaną
na koniec dodałam czosnek w plasterkach i kaszę gryczaną

Tagi:

kasza kasze