Sposób przygotowania:
Jesienne ciasto
Żółtka ubić z połową cukru, dodać mąkę sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia, cynamon i gałkę. Białka ubić z drugą połową cukru połączyć z ciastem delikatnie. Mieszając wlewać olej cienkim strumieniem. Jabłka i gruszki obrać i pokroić w małe kawałki, śliwki wydrylować i pokroić na małe kawałki, rodzynki namoczyć. Owoce połączyć z ciastem delikatnie mieszając. Przełożyć ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w 180 stopniach przez ok.40 minut.
Gotowe ciasto można podawać na ciepło z lodami bądź syropem owocowym. Doskonałe również po ostygnięciu. Szybko znika:)
Gotowe ciasto można podawać na ciepło z lodami bądź syropem owocowym. Doskonałe również po ostygnięciu. Szybko znika:)
milkob
Loulou