Jesienne crumble z orzechową kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Syn ostatnio oszalał na punkcie dyni, chodzi i tylko "dinia, dinia", więc jest dynia w towarzystwie jabłka, gruszki, żurawiny i orzechowej kruszonki.

Jesienne crumble z orzechową kruszonką

Składniki:

Jesienne crumble z orzechową kruszonką

 

Kruszonka

Sposób przygotowania:

Jesienne crumble z orzechową kruszonką

ETAP 1:

Jesienne crumble z orzechową kruszonką
Obraną dynię, jabłko i gruszkę kroimy w kostkę

Jabłko i gruszkę obieramy i usuwamy gniazda nasienne. Razem z dynią kroimy w kostkę.

ETAP 2:

Jesienne crumble z orzechową kruszonką
Mieszamy z żurawiną, cukrem i przyprawami

Dodajemy żurawinę, cukier i przyprawy. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę.

ETAP 3:

Jesienne crumble z orzechową kruszonką
Przygotowujemy kruszonkę mieszając jej składniki

Składniki kruszonki zagniatamy, a następnie rozcieramy w palcach (na początek dodajemy 40 g mąki, a resztę dodajemy w razie potrzeby).

ETAP 4:

Jesienne crumble z orzechową kruszonką
Przygotowane owoce umieszczamy w kokilkach

Owoce z dynią i przyprawami rozkładamy do kokilek, posypujemy kruszonką i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 170 stopni.