Sposób przygotowania:
Muffinki z jabłkiem
Aby przyrządzić muffinki z jabłkiem postępujemy zgodnie z przepisem:
Jabłko umyć, obrać i pokroić w cząstki. Margarynę stopić i przestudzić. Dodać jajka, cukier i mleko i wymieszać. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao wymieszać, dodać do płynnej masy i kilka razy zamieszać, ale tak aby były grudki. Foremki do muffinek napełnić masą do 3/4 wysokości, na środku położyć po cząstce jabłka. Babeczki piec 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu posypać muffinki cukrem pudrem.
Jabłko umyć, obrać i pokroić w cząstki. Margarynę stopić i przestudzić. Dodać jajka, cukier i mleko i wymieszać. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao wymieszać, dodać do płynnej masy i kilka razy zamieszać, ale tak aby były grudki. Foremki do muffinek napełnić masą do 3/4 wysokości, na środku położyć po cząstce jabłka. Babeczki piec 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu posypać muffinki cukrem pudrem.
msewka