Sposób przygotowania:
Wytrawne muffiny z pomidorkamiETAP 1:
Obie maki przesiewamy wraz z sodą i proszkiem do pieczenia. Dodajemy starty, na grubych oczkach ser, sól i pieprz.
ETAP 2:
W innym naczyniu mieszamy wszystkie mokre składniki: kefir, olej, jajka i pesto.
ETAP 3:
Dodajemy do suchych. Mieszamy, tylko aby składniki się połączyły.
ETAP 4:
Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej nalewamy jedną łyżkę ciasta. U mnie super sprawdza się łyżka do lodów. Do środka każdej muffinki wkładamy po jednym pomidorku koktajlowym, posypujemy sezamem. Pieczemy w nagrzanym do 200 ° piekarniku 25/30 minut.
ETAP 5:
Czekamy( będzie trudno) aż całkowicie ostygną. Nie wiem czemu, ale tych jeszcze ciepłych nie mogłam odkleić od papierka. Dopiero zimne ładnie odchodziły...Wyjmujemy z papilotek, kroimy, smarujemy serkiem śmietankowym, dodajemy rukolę i się zajadamy.
zbysiowa
sofieta
prosze bardzo!