evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Jesiotr smażony w bułce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Rybę zrobiłam na szybko w bułce tartej i powiem że jest przepyszna.

Jesiotr smażony w bułce

Składniki:

Jesiotr smażony w bułce

 

  • 350g fileta z jesiotra (ja miałam świeżego)
  • 1 jajo surowe
  • sól,pieprz świeżo mielone wg.uznania
  • olej do smażenia
  • przyprawa fish masala
  • bułka tarta do panierowania
  • sok z połowy limonki

Sposób przygotowania:

Jesiotr smażony w bułce
Z jesiotra za pomocą ostrego noża ściągnąć skórę. Uwaga bardzo ciężko ponieważ jej skóra jest bardzo ostra !!! Umyć osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na porcje (u mnie 6) Każdą skropić limonką,posolić popieprzyć i posypać przyprawą fish masala. W naczyniu roztrzepać jajko i kolejno panierować kawałki ryby,najpierw w jaku póżniej w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju z wszystkich stron na złoty kolor i gotowe . . . Podajemy z ulubionymi dodatkami...