Sposób przygotowania:
Jesiotr z piekarnika
Jesiotra umyć porządnie pod bieżącą wodą (ma dużo kleju) i osuszyć ręcznikiem papierowym. Podzielić na dwie porcje w każdej zrobic po trzy nacięcia ostrym nożem. Porcje ryby skropić sokiem z cytryny,posolić i popieprzyc z każdych stron. Do masła dodać przeciśnięty przez praskę czosnek ,wymieszać i powciskać masę w nacięcia ryb. Ułożyć na wysmarowanej olejem blaszce,przykryć folią aluminiową i piec w 180*C (grzanie góra) 25 minut następnie możemy odkryć i jeszcze sobie chwilkę zapiec i gotowe :) Smacznego . . . .
gusia1000
evita0007
Ale kochani moderatorzy zapomniałam w składnikach dodać 1 łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki.
Jeśli by było mozna to plissssss :)
zbysiowa
Mówisz i masz:) Rybka palce lizać;)
edytaha