evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Jesiotr z piekarnika

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Jesiotr zrobiony w ten sposób jest bardzo soczysty i smaczny :)

Jesiotr z piekarnika Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jesiotr z piekarnika

 

  • 370g jesiotra (ja miałam świeży płat )
  • 1 łyżka masła
  • 1 ząbek czosnku
  • sok z połowy cytryny
  • sól,pieprz świeżo mielone
  • 1 łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki
  • olej do wysmarowania blaszki/naczynia

Sposób przygotowania:

Jesiotr z piekarnika
Jesiotra umyć porządnie pod bieżącą wodą (ma dużo kleju) i osuszyć ręcznikiem papierowym. Podzielić na dwie porcje w każdej zrobic po trzy nacięcia ostrym nożem. Porcje ryby skropić sokiem z cytryny,posolić i popieprzyc z każdych stron. Do masła dodać przeciśnięty przez praskę czosnek ,wymieszać i powciskać masę w nacięcia ryb. Ułożyć na wysmarowanej olejem blaszce,przykryć folią aluminiową i piec w 180*C (grzanie góra) 25 minut następnie możemy odkryć i jeszcze sobie chwilkę zapiec i gotowe :) Smacznego . . . .
Jesiotr z piekarnika
Porcje ryby skropić sokiem z cytryny,posolić i popieprzyc z każdych stron. Do masła dodać przeciśnięty przez praskę czosnek ,wymieszać i powciskać masę w nacięcia ryb.

Tagi:

jesiotr