mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Jeżyki z cornflakes

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne, chrupiące przekąski z płatków kukurydzianych

Jeżyki z cornflakes

Składniki:

Jeżyki z cornflakes

 

 

Sposób przygotowania:

Jeżyki z cornflakes
W garnku rozpuszczam masło z cukrem, miodem i kakao. Co jakiś czas mieszam, aby nic nie przywarło do dna garnuszka.
Podgrzewam na małym ogniu aż składniki dobrze się połączą. Zdejmuję garnuszek z ognia, dodaję płatki kukurydziane i dokładnie mieszam. Najlepiej dwoma łyżeczkami nakładam porcję masy na folię aluminiową. Wstawiam do lodówki do schłodzenia na około 40-60 minut.
Gdy jeżyki zastygną przekładam na talerz i podaje.