aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Jeżynowa pokusa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 14
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Sama pyszność fajne owoce i ciasto jest z nimi lekkie jak puch! Pyszność do wypróbowania! Polecam!!!!

Jeżynowa pokusa

Składniki:

Jeżynowa pokusa

 

  • 28 dag herbatników
  • 15 dag stopionej margaryny
  • 25 dag jeżyn
  • 2 bite śmietany
  • 1 opakowanie okrągłych biszkoptów
  • 2 łyżki żelatyny
  • Cukier puder do smaku
  • ¼ szkl wrzątku

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jeżynowa pokusa
Herbatniki kruszymy i mieszamy z rozpuszczoną margaryną. Ciastem wykładamy formę o średnicy 24 cm wyścieloną papierem do pieczenia lub pergaminem. Jeżyny miksujemy. Śmietanę ubijamy wlewamy jeżyny miksujemy i wlewamy letnią żelatynę rozpuszczoną we wrzątku. Na końcu dodajemy cukier puder i mieszamy. Masę wykładamy na ciasto i układamy na niej biszkopciki. Dekorujemy je polewą.

Tagi:

biszkopt