Sposób przygotowania:
Jogurtowa zebraETAP 1:
Ciastka skruszyłam do miski. Wlałam do nich roztopioną margarynę i dokładnie wymieszałam. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyłam papierem do pieczenia i na spód wyłożyłam kruszonkę z ciastek. Wyrównałam powierzchnię i docisnęłam. Wstawiłam do lodówki.
Każdą galaretkę (oprócz ametystowej) rozpuściłam w szklance gorącej wody i wystudziłam. Do każdej galaretki dodałam jeden kubek jogurtu i rozmieszałam trzepaczką. Do żółtej masy dodałam odrobinę barwnika żółtego żeby wzmocnić kolor. Poczekałam aż zaczną tężeć i łyżką wykładałam na przemian galaretki na ciasteczkowy spód. Ponownie wstawiłam do lodówki.
Galaretkę ametystową rozpuściłam według instrukcji na opakowaniu i wystudziłam. Tężejącą wylałam na ciasto. Schłodziłam co najmniej kilka godzin w lodówce. Przed podaniem udekorowałam za pomocą rękawa cukierniczego śmietaną ubitą ze śmietan - fixem.