Sposób przygotowania:
Jogurtowe ciasto z czarną porzeczką
CIASTO: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Do miski wybić jajka, ubić mikserem. Następnie dodać cukier dalej ubijać na gładką masę. Wlać jogurt do masy żółtkowej, wymieszać. Do wymieszanej masy dodać olej, dokładnie zmiksować. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, ostrożnie wymieszać łyżką. Przelać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy. Porzeczki opłukać, usunąć szypułki, osączyć. Wierzch ciasta dobrze posypać porzeczkami. KRUSZONKA Połowę masła stopić, resztę posiekać z mąką i cukrem. Dodać chłodne roztopione masło i wiórki kokosowe, rozetrzeć ciasto w palcach na niewielkie grudki. Posypać kruszonką owoce, wstawić ciasto do piekarnika, piec 50 minut w 180 stop. Upieczone i ostudzone ciasto, posypać cukrem pudrem