Sposób przygotowania:
Jogurtowiec z brzoskwiniami
Do gorącej wody wsypujemy żelatynę i mieszamy, gdy się rozpuści odstawiamy. Czerwoną galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy. Jasną galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy. Brzoskwinie kroimy w kostkę i przekładamy na sitko, odsączamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy krakersy.
Do miski wkładamy jogurt, cukier i wlewamy letnią żelatynę, miksujemy do połączenia i przelewamy do blaszki z krakersami. Wstawiamy do lodówki. Na stężoną masę jogurtową wlewamy czerwoną galaretkę i wstawiamy do lodówki do stężenia. Na stężoną galaretkę wykładamy pokrojone brzoskwinie i polewamy jasną galaretką. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Do miski wkładamy jogurt, cukier i wlewamy letnią żelatynę, miksujemy do połączenia i przelewamy do blaszki z krakersami. Wstawiamy do lodówki. Na stężoną masę jogurtową wlewamy czerwoną galaretkę i wstawiamy do lodówki do stężenia. Na stężoną galaretkę wykładamy pokrojone brzoskwinie i polewamy jasną galaretką. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.