kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Jogurtowiec z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne ciasto na zimno. Przygotowane z jogurtu z brzoskwiniami z puszki na krakersach. Polecam.

Jogurtowiec z brzoskwiniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jogurtowiec z brzoskwiniami

 

  • 1 puszka brzoskwiń w syropie ( 850 g )
  • 50 dag jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki cukru
  • 1/4 szklanki gorącej wody
  • 40 g żelatyny
  • 16 sztuk krakersów
  • 1 czerwona galaretka
  • 1 jasna galaretka
  • 1 gorącej wody
  • blaszka 25 x 21 x 5
  • papier do pieczenia

Sposób przygotowania:

Jogurtowiec z brzoskwiniami
Do gorącej wody wsypujemy żelatynę i mieszamy, gdy się rozpuści odstawiamy. Czerwoną galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy. Jasną galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy. Brzoskwinie kroimy w kostkę i przekładamy na sitko, odsączamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy krakersy.
Do miski wkładamy jogurt, cukier i wlewamy letnią żelatynę, miksujemy do połączenia i przelewamy do blaszki z krakersami. Wstawiamy do lodówki. Na stężoną masę jogurtową wlewamy czerwoną galaretkę i wstawiamy do lodówki do stężenia. Na stężoną galaretkę wykładamy pokrojone brzoskwinie i polewamy jasną galaretką. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Jogurtowiec z brzoskwiniami
Papier do pieczenia wkładamy do blaszki i kładziemy krakersy.
Jogurtowiec z brzoskwiniami
Wyjęte brzoskwinie z syropu kroimy w kostkę.
Jogurtowiec z brzoskwiniami
Masę jogurtową przelewamy do blaszki z krakersami.
Jogurtowiec z brzoskwiniami
Na czerwonej galaretce układamy pokrojone brzoskwinie.