Sposób przygotowania:
Jogurtowiec z galaretką i winogronem
Jogurty przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej.
Galaretki rozpuścić, każdą osobno- jedną w 300 ml a drugą w 500 ml wody i odstawić do wystudzenia.
Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami. Następnie tortownicę wstawić do lodówki. Żelatynę namoczyć w mleku, podgrzać i dokładnie rozpuścić, odstawić do przestudzenia.
Jogurt zmiksować z cukrem, aby cukier się rozpuścił. Nastepnie dodać letnią żelatynę i dokładnie zmiksować. Na biszkopty wylać kilka łyżek masy jogurtowej i wstawić do lodówki na chwilkę aby masa zaczęła tężeć i przykleiła biszkopty do dna. Gdy masa lekko stężeje wlać połowę masy jogurtowej i ponownie wstawić do lodówki aby masa lekko stężała. Gdy masa jogutowa stężeje wlać tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 300 ml wody. Ponownie wstawić do lodówki aby galaretka lekko stężała.
Na stężała galaretkę wylać resztę masy jogurtowej. Wstawić do lodówki do stężenia. Gdy masa stężeje, na wierzchu ułożyć pokrojone winogrona i zalać drugą galaretką rozpuszczoną w 500 ml wody.
Ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin aby całość dobrze stężała.
Galaretki rozpuścić, każdą osobno- jedną w 300 ml a drugą w 500 ml wody i odstawić do wystudzenia.
Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami. Następnie tortownicę wstawić do lodówki. Żelatynę namoczyć w mleku, podgrzać i dokładnie rozpuścić, odstawić do przestudzenia.
Jogurt zmiksować z cukrem, aby cukier się rozpuścił. Nastepnie dodać letnią żelatynę i dokładnie zmiksować. Na biszkopty wylać kilka łyżek masy jogurtowej i wstawić do lodówki na chwilkę aby masa zaczęła tężeć i przykleiła biszkopty do dna. Gdy masa lekko stężeje wlać połowę masy jogurtowej i ponownie wstawić do lodówki aby masa lekko stężała. Gdy masa jogutowa stężeje wlać tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 300 ml wody. Ponownie wstawić do lodówki aby galaretka lekko stężała.
Na stężała galaretkę wylać resztę masy jogurtowej. Wstawić do lodówki do stężenia. Gdy masa stężeje, na wierzchu ułożyć pokrojone winogrona i zalać drugą galaretką rozpuszczoną w 500 ml wody.
Ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin aby całość dobrze stężała.