Sposób przygotowania:
Jogurtowy sernik "marchewkowy piegusek"
Składniki temperatura pokojowa = do pojemnika dać żółtka, cukier, olejek pomarańczowy i mikserem utrzeć do białości z 2 minuty na najwyższych obrotach. Dodać jogurty i mikserem połączyć składniki. Do masy jogurtowej wsypać budyń, kaszę manną i mikserem połączyć składniki. Obrane marchewki w rozdrabniaczu dobrze zmiksować i dodać do masy jogurtowej, mikserem połączyć składniki.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i dodać do masy jogurtowej, delikatnie mikserem połączyć z masą na średnich obrotach.
Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, masę wylać do formy, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 60 minut.
Po upieczeniu w formie sernik mocno wystudzić, ja piekę wieczorem i zostawiam do wystudzenia na następny dzień, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i dodać do masy jogurtowej, delikatnie mikserem połączyć z masą na średnich obrotach.
Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, masę wylać do formy, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 60 minut.
Po upieczeniu w formie sernik mocno wystudzić, ja piekę wieczorem i zostawiam do wystudzenia na następny dzień, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2