Sposób przygotowania:
Sernik na spodzie marchewkowym
Przygotowanie: Marchewki obrać, po czym zetrzeć na tarce o małych oczkach. Następnie dodać pozostałe składniki na spód i dokładnie wymieszać mikserem na małych obrotach.
Masę wylać do tortownicy o średnicy 26 cm i wyrównać. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. W czasie, gdy będzie się piekł spód zrobić masę serową. Ubić jajka na sztywną pianę, po czym dodać żółtka, cukier waniliowy oraz miód.
Zmiksować do połączenia się składników. Na koniec dodać ser do masy i sok z cytryny i zmiksować przez chwilę. Podpieczony spód wyjąć, zalać masą serową i włożyć ponownie do piekarnika na 45 minut. Po upływie tego czasu zwiększyć temperaturę do 200-220 stopni i piec jeszcze przez 15 minut.
Po wyłączeniu piekarnika pozostawić ciasto jeszcze 10 minut, po czym wyjąć do całkowitego wystygnięcia.
Masę wylać do tortownicy o średnicy 26 cm i wyrównać. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. W czasie, gdy będzie się piekł spód zrobić masę serową. Ubić jajka na sztywną pianę, po czym dodać żółtka, cukier waniliowy oraz miód.
Zmiksować do połączenia się składników. Na koniec dodać ser do masy i sok z cytryny i zmiksować przez chwilę. Podpieczony spód wyjąć, zalać masą serową i włożyć ponownie do piekarnika na 45 minut. Po upływie tego czasu zwiększyć temperaturę do 200-220 stopni i piec jeszcze przez 15 minut.
Po wyłączeniu piekarnika pozostawić ciasto jeszcze 10 minut, po czym wyjąć do całkowitego wystygnięcia.