Sposób przygotowania:
Kabaczek faszerowany wg Buni
Ugotować al'dente ryż, odcedzić. Drobno pokroić obraną cebulę i zeszklić na łyżce oleju. Karkówkę pokroić i zmielić w malakserze. Posiekać koperek. Wymieszać mięso ,ryż, cebulę i koper, łyżkę oleju. Doprawić do smaku solą, pieprzem mielonym i maggi. Kabaczki umyć i przekroić na połówki . Odciąć końcówki tak by połówki były równe ( odciętych kawałków nie wyrzucać ). Usunąć łyżeczką miękisz z pestkami. Obrać delikatnie ze skórki. Napełnić ,, tuby" farszem . Ustawić ( ułożyć ) w garnku obok siebie. Zalać przecierem i wodą .Dodać szczyptę vegety. Wrzucić pokrojone drobno odcięte kawałki ( obrane i bez pestek). Dusić 30 minut od zagotowania. Wyjąć kabaczki i pokroić w grube plastry. Sos zagęścić mąką rozrobioną w zimnej wodzie. Zagotować. Zmiksować w malakserze. Podawać polany sosem. * Można sos zaprawić śmietanką.