edyta337

edyta337

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 231]

Cukinia faszerowana po grecku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Cukinia faszerowana z dodatkiem kaszy jaglanej, pomidorów, sera feta, świeżych pomidorów oraz sera mozzarella.

Cukinia faszerowana po grecku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cukinia faszerowana po grecku

 

Sposób przygotowania:

Cukinia faszerowana po grecku
1. Kasze jaglaną płuczemy kilka razy aby pozbyć się goryczki i gotujemy .

2. Cukinię myjemy i wyrażamy środek. Doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 5-10 minut.

3. Ugotowaną kasze jaglaną przekładamy do miski i dodajemy sera feta, pokrojone ciemne oliwki, pomidora, czerwoną paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano, bazylię, tymianek oraz pieprz, Dokładnie mieszamy.

4. Farsz przekładamy na wydrążoną cukinię i posypujemy startym serem mozzarella.

5. Pieczemy około 10- 15 minut.
Cukinia faszerowana po grecku
Cukinię myjemy, wyrażamy środek, doprawiamy solą i pieprzem i wstawiamy do piekarnika na 10 minut
Cukinia faszerowana po grecku
Ugotowaną kasze jaglaną przekładamy do miski i dodajemy ser feta
Cukinia faszerowana po grecku
Dodajemy ciemne pokrojone oliwki oraz czerwona paprykę
Cukinia faszerowana po grecku
Dodajemy pokrojone pomidory, czosnek oraz przyprawy