Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana po grecku
1. Kasze jaglaną płuczemy kilka razy aby pozbyć się goryczki i gotujemy .
2. Cukinię myjemy i wyrażamy środek. Doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 5-10 minut.
3. Ugotowaną kasze jaglaną przekładamy do miski i dodajemy sera feta, pokrojone ciemne oliwki, pomidora, czerwoną paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano, bazylię, tymianek oraz pieprz, Dokładnie mieszamy.
4. Farsz przekładamy na wydrążoną cukinię i posypujemy startym serem mozzarella.
5. Pieczemy około 10- 15 minut.
2. Cukinię myjemy i wyrażamy środek. Doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 5-10 minut.
3. Ugotowaną kasze jaglaną przekładamy do miski i dodajemy sera feta, pokrojone ciemne oliwki, pomidora, czerwoną paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano, bazylię, tymianek oraz pieprz, Dokładnie mieszamy.
4. Farsz przekładamy na wydrążoną cukinię i posypujemy startym serem mozzarella.
5. Pieczemy około 10- 15 minut.