Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Kabaczek w sosie śmietankowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobre danie w sezonie letnim.

Kabaczek w sosie śmietankowym

Składniki:

Kabaczek w sosie śmietankowym

 

 

Sposób przygotowania:

Kabaczek w sosie śmietankowym
Kabaczka obrać, usunąć gniazdka nasienne, pokroić w plastry grubości 1,5 cm. Do rondla wlać wodę, dodać masło, oraz pokrojone plastry kabaczka. Dusić około 10 minut jak kabaczek zmięknie. Sos wytrącony z pod duszenia wymieszać z mąką, dodać śmietanę, wymieszać i zalać kabaczki w rondlu. Koperek umyć, drobno posiekać i dodać do potrawy. Na końcu dodać przyprawy do smaku.

Tagi:

kabaczki