Sposób przygotowania:
Kacze nóżki z żurawiną
Kacze nóżki dokładnie myjemy i oczyszczamy z piór. Osuszamy je papierowym ręcznikiem po czym układamy na zimnej patelni skórą do dołu. Tak przygotowane stawiamy na gazie i smażymy z każdej strony na złoty kolor.
Do obsmażonej kaczki dodajemy żurawinę i przez chwilę smażymy. Przyprawiamy solą morską oraz świeżo zmielonym pieprzem. Wlewamy wodę i dusimy całość na "wolnym" ogniu do zredukowania sosu.
Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Do obsmażonej kaczki dodajemy żurawinę i przez chwilę smażymy. Przyprawiamy solą morską oraz świeżo zmielonym pieprzem. Wlewamy wodę i dusimy całość na "wolnym" ogniu do zredukowania sosu.
Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Magdalena88
SylaUla