Sposób przygotowania:
Nogi z kaczki po góralsku
Nogi kaczki umyj i osusz. Zepnij skórę razem przy pomocy szpilek do mięsa, by mięso nie wystawało. Na patelni ułóż mięso po czym wstaw na ogień. Przesmaż mięso ze wszystkich stron i wytop jak najwięcej tłuszczu. Zlej nadmiar tłuszczu, podlej winem. Gdy alkohol odparuje oprósz mięso solą, pieprzem i majerankiem. Przykryj mięso kapustą kiszoną i duś mięso na niewielkim ogniu do miękkości podlewają wodą jeśli trzeba. Wyjmij nogi z kapusty. Na patelni na łyżce wytopionego tłuszczu zeszklij posiekaną cebulę. Oprósz ją mąką, dodaj do kapusty. Poduś jeszcze kilka minut. Podawaj Nogi kacze razem z kapustą.
Nina W.
jaNina
Żeberka duszone w kapuście też są świetne.