Sposób przygotowania:
Soczyste roladki z kaczej piersi
Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem kacze piersi ułożyć na desce do krojenia, przykryć je folią spożywczą i każdą rozbić tłuczkiem do mięsa . Każdy płat mięsa posolić, popieprzyć i na końcu posmarować musztardą. Boczek i ogórki pokroić w paseczki a cebulę w piórka. Kawałki boczku, cebuli oraz ogórka ułożyć na każdym płacie kaczego mięsa od szerszej strony. Mięso delikatnie. zwijać razem z dodatkami od strony szerszej do węższej by powstały roladki. Kazda roladkę owinąć nitka by się nie rozleciała podczas smażenia. Na rozgrzana patelnie dać margarynę i na gorącym tłuszcz wrzucić listki laurowe oraz ziele angielskie, chwilkę podsmażyć a potem ułożyć na gorącym tłuszczu roladki.roladki. Zrumienić z dwóch stron , dolać trochę wody, dodać zioła prowansalskie i zmniejszyć ogień. Dusic mięso pod przykryciem do momentu aż będzie miękkie. W razie konieczności dolewać niewielka ilość wody,Na samym końcu 1 łyżkę maki rozrobić z małą ilością wody oraz małą ilością wytworzonego sosu, i dolać do całości, chwilkę jeszcze poddusić razem by wszystko się połączyło i wytworzył się pyszny sos. Smacznego :)