Sposób przygotowania:
Rolada z polędwiczki z suszonymi pomidorami
Polędwiczkę rozcinamy na duży płat mięsa, lekko rozbijamy, oprószamy przyprawą do wieprzowiny. Plastry boczku układamy na polędwiczce, suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki, układamy na boczku.
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy nim polędwiczkę.
Mięso zwijamy w roladę, owijamy sznurkiem i związujemy. Roladę oprószamy przyprawą i nacieramy olejem, wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu roladę kroimy w plastry.
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy nim polędwiczkę.
Mięso zwijamy w roladę, owijamy sznurkiem i związujemy. Roladę oprószamy przyprawą i nacieramy olejem, wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu roladę kroimy w plastry.
SylaUla