Sposób przygotowania:
Kaczka faszerowana 2
Zaczynamy od od usunięcia kości z kaczki, następnie przygotowujemy żołądki z kaczki gotując je na wolnym ogniu w osolonej wodzie. Do mięsa mielonego dodajemy uprzednio zmiękczoną wodą i również zmieloną bułkę,kroimy drobno zieloną pietruszkę, wbijamy jajko. po ostudzeniu do mięsa dodajemy także żołądki w całości oraz całe kapelusze. Całą masę przyprawiamy do smaku wedle upodobań. Faszerujemy uprzednio przygotowaną kaczkę, zaszywamy tak by mięso nie wydostało się na zewnątrz. układamy w naczyniu żaroodpornym, przyprawiamy z wierzchu przyprawą grillową, solą, pieprzem. Wstawiamy do piekarnika na 0,5 godziny na 200 stopni, a następnie pieczemy jeszcze 1,5 godziny w temperaturze 160 stopni. Smacznego!