Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Kaczka pieczona z majerankiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobra kaczka. Polecam.

Kaczka pieczona z majerankiem

Składniki:

Kaczka pieczona z majerankiem

 

  • kaczka
  • majeranek, sól

Sposób przygotowania:

Kaczka pieczona z majerankiem
Kaczkę dokładnie nacieramy od wewnątrz i z zewnątrz majerankiem. Jeżeli jest to możliwe, owijamy folią aluminiową i przechowujemy przez noc w lodówce. Następnie solimy i i owiniętą w folię umieszczamy w piekarniku. Kaczkę świeżą pieczemy około 90-95 minut, mrożoną 20-130 minut. Po tym czasie rozchylamy folię i przyrumieniamy wierzch kaczki przez kilka minut.

Tagi:

kaczka