Sposób przygotowania:
Kaczka po chiński
Kacze udka opłukac i osuszyc , posmarowac częscią miodu wymieszanego z imbirem sosem sojowym i rozgniecionym anyżem
Odstawic na 2 godzinki.Przełozyc do wysmarowanej tłuszczem brytfanny lub naczynia żaroodpornego ,Do reszty mieszanki miodowej dolac troszkę wody i polac kacze udka.
Piec w tem 200 stopni około godzinki od czasu do czasu podlewając sesem z pieczenia.Mieszankę chińską wrzucic na rozgrzany olej i smażyc 10 minutek.Kaczkę podawac z ryżem i mieszanką chińską
Odstawic na 2 godzinki.Przełozyc do wysmarowanej tłuszczem brytfanny lub naczynia żaroodpornego ,Do reszty mieszanki miodowej dolac troszkę wody i polac kacze udka.
Piec w tem 200 stopni około godzinki od czasu do czasu podlewając sesem z pieczenia.Mieszankę chińską wrzucic na rozgrzany olej i smażyc 10 minutek.Kaczkę podawac z ryżem i mieszanką chińską