Sposób przygotowania:
Kaczka w majeranku
Udka z kaczki natrzeć solą i pieprzem oraz majerankiem. Na rozgrzanej patelni ułożyć udka tak by skóra była na dole, lekko je zrumienić. Zrumienione udką przełozyć do garnka żeliwnego lub innego naczynia. Zalać połową wody, ustawić mały ogień. Dusić mięso pod przykryciem , od czasu do czasu dolewać wodę. Gdy mieso będzie juz miękkie ( po ok 1 do 1,5 godziny ) odlać troche sosu, rozmieszać z mąką i wodą i wlać znowu do ranka. Gotować chwilę a potem doprawić jeszcze do smaku sola, pieprzem ,wodą z ogórków i ewentualnie maggi ( jeśli ktos lubi) . Podawać z ziemniakami i ogórkiem kiszonym. Smacznego:)
kasienka1987
Netka
Dziękuję:)
Mięso z kaczki, odpowiednio przyrządzone, jest bardzo smaczne. Spróbuj kiedyś zrobić:)
-Natka-
Netka
Dziekuję Natko:) U nas w domu kaczka w majeranku jest najbardziej ulubioną :)
mysza75
Netka
No właśnie robię Ci smaka,żebyś wreszcie ją zrobiła:)
Dziekuję:)