Sposób przygotowania:
Kaczka z jabłkami
Przygotowanie:
Pierś z kaczki opłukać,natrzeć solą i smażyć na oleju po 5-6 minut z każdej strony.Kiedy mięso będzie już gotowe,polać je winem i jeszcze przez chwilę smażyć na wolnym ogniu.Jabłka pokroić w grube plastry i po wybraniu gniazd nasiennych upiec je na ruszcie.Upieczoną pierś wyjąć na półmisek,pokroić i obłożyć jabłkami.Podawać z filecikami ziemniaczanymi oraz dodatkiem żurawiny.
Pierś z kaczki opłukać,natrzeć solą i smażyć na oleju po 5-6 minut z każdej strony.Kiedy mięso będzie już gotowe,polać je winem i jeszcze przez chwilę smażyć na wolnym ogniu.Jabłka pokroić w grube plastry i po wybraniu gniazd nasiennych upiec je na ruszcie.Upieczoną pierś wyjąć na półmisek,pokroić i obłożyć jabłkami.Podawać z filecikami ziemniaczanymi oraz dodatkiem żurawiny.