Sposób przygotowania:
Kaczka z jabłkami i pomarańczą
Kaczkę dokładnie oczyścić.Natrzeć vegetą, pieprzem i majerankiem.Zawinąć w folie spożywczą i odłożyć na kilka godzin do lodówki. Jabłka obrać, pokroić w cienkie plasterki. Pomarańczę obrać, każdą cząstkę pokroić w paski. Dodać do jabłek, wsypać płaską łyżkę cukru i odrobinę soli. Wymieszać i włożyć farsz do tuszki. Zaszyć szyjkę i brzuszek. Brytfannę natłuścić olejem, lekko zagrzać i włożyc tuszkę. Obłożyć wiórkami masła i piec, często polewając wytworzonym sosem. Piec ok. 2 godz.(1 godzina na 1kg mięsa) w temp. 180-190*C.. SMACZNEGO!
kasik12
5 się Pani należy;)
Henia
Dziekuję, ale to kaczka! Chociaż może i kurczak byłby dobry?! Pozdrawiam!