Sposób przygotowania:
Kaczka z kapustą czerwoną i kluskami
Kaczkę po oczyszczeniu, umyciu i osuszeniu natrzeć majerankiem i solą oraz rozgniecionym czosnkiem.
Tak przygotowaną kaczkę nadziać obranymi ,pokrojonymi jabłkami wymieszanymi z majerankiem (pamiętajmy o tym aby majeranek rozetrzeć najpierw w dłoniach wydobyć aromat).
Kaczkę zaszyć lub spiąć wykałaczkami, następnie włożyć do lodówki na całą noc.
Następnego dnia polać kaczkę gorącą wodą i piec.
Gdy mięso nieco zmięknie pokroić na porcje i piec do miękkości.
Kapustę czerwoną poszatkować,zalać małą ilością wody doprowadzić do zagotowania.
Do kapusty dodać ocet winny lub jabłkowy, pokrojone jabłka, goździki oraz trochę tłuszczu z kaczki i soli do smaku.
Dusić do miękkości .
Kaczkę podawać z kapustą czerwoną i z kluskami albo z ziemniakami pure.
Tak przygotowaną kaczkę nadziać obranymi ,pokrojonymi jabłkami wymieszanymi z majerankiem (pamiętajmy o tym aby majeranek rozetrzeć najpierw w dłoniach wydobyć aromat).
Kaczkę zaszyć lub spiąć wykałaczkami, następnie włożyć do lodówki na całą noc.
Następnego dnia polać kaczkę gorącą wodą i piec.
Gdy mięso nieco zmięknie pokroić na porcje i piec do miękkości.
Kapustę czerwoną poszatkować,zalać małą ilością wody doprowadzić do zagotowania.
Do kapusty dodać ocet winny lub jabłkowy, pokrojone jabłka, goździki oraz trochę tłuszczu z kaczki i soli do smaku.
Dusić do miękkości .
Kaczkę podawać z kapustą czerwoną i z kluskami albo z ziemniakami pure.
misia5
BozenaMatuszczyk
A dziękuję, a kiedy sobie życzysz?
Szeptucha
misia5
U mnie koniec diety :) Zamierzony cel osiągnięty więc nawet teraz :)
ciasteczka
BozenaMatuszczyk
Bardzo mi miło , Dziękuję.;)
BozenaMatuszczyk
Bardzo serdecznie dziękuję.;)
lukrowanepierniczki
BozenaMatuszczyk
Serdecznie dziękuję.;)