Sposób przygotowania:
Piersi kaczki z malinami
Mięso myję, wycieram ręcznikiem papierowym. Składniki marynaty łącze ze sobą. Skórkę nacinam dokładnie. Nacieram mięso. Wkładam do lodówki na ok 12 godzin.
Po uplywie tego czasu, wyjmuję mięso. Jabłka myję kroję w plastry. Na dno keksówki wykładam jabłka.
Kładę filety. Smaruję powidłami malinowymi. Wkładam do piekarnika na 70 min w 180 stopniach. Vo jakiś czas polewam sosem który powstał podczas pieczenia.
Podaję z pieczonymi ziemniakami czy kaszami.
Po uplywie tego czasu, wyjmuję mięso. Jabłka myję kroję w plastry. Na dno keksówki wykładam jabłka.
Kładę filety. Smaruję powidłami malinowymi. Wkładam do piekarnika na 70 min w 180 stopniach. Vo jakiś czas polewam sosem który powstał podczas pieczenia.
Podaję z pieczonymi ziemniakami czy kaszami.