Sposób przygotowania:
Kaczuszki z jajek i sera
Jajka gotuję na twardo. Po ugotowaniu studzę jajka, obieram i kroję każde wzdłuż na pół.
Biały ser rozdrabniam w miseczce widelcem, dodaję sól i pieprz, mieszam i formuję z niego niewielkie kulki. Przymocowuję serowe kulki do połówek jajek. Z pokrojonych czarnych oliwek robię kaczuszkom oczy, a z ugotowanej i pokrojonej marchewki dzióbki. Nakładam majonez na skrzydełka kaczuszek. Na środek talerza wysypuję kilka łyżek osączonej kukurydzy z puszki. Dookoła talerza układam ugotowane różyczki brokuła, paseczki pomidora, plastry marchewki. Ozdabiam natką pietruszki i od razu podaję.
Biały ser rozdrabniam w miseczce widelcem, dodaję sól i pieprz, mieszam i formuję z niego niewielkie kulki. Przymocowuję serowe kulki do połówek jajek. Z pokrojonych czarnych oliwek robię kaczuszkom oczy, a z ugotowanej i pokrojonej marchewki dzióbki. Nakładam majonez na skrzydełka kaczuszek. Na środek talerza wysypuję kilka łyżek osączonej kukurydzy z puszki. Dookoła talerza układam ugotowane różyczki brokuła, paseczki pomidora, plastry marchewki. Ozdabiam natką pietruszki i od razu podaję.