Sposób przygotowania:
Kafirowy gulasz wołowy
Mięso umyć,osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Boczniaki w paseczki a cebule drobno posiekać. Do szybkowara dodać olej,rozgrzać i wrzucić mięso. Posypać solą i pieprzem czosnkowym. Mięso przesmażyć mieszając do odparowania wody.Wlać wino i nadal smażyć do odparowania wina. Wrzucić grzyby wraz z cebulą,przemieszać ,wsypać paprykę i chwilę przesmażyć mieszając. Całość zalać przegotowaną wodą do wysokości mięsa.Dodać mąkę i energicznie wymieszać.Wrzucic listki kafiru i zamknąć szybkowar. Ustawić na duży ogień (duże ciśnienie).Jak para zacznie się wydobywać z "dzióbka" zmniejszyć ogień minimalnie i "szybkowarować" 20 minut Zdjąć szybkowar z ognia,odparować parę. Jak już puści blokada można otworzyc i podawać np. z kaszą i ulubiona surówką. Smacznego :)
gusia1000