Sposób przygotowania:
Kajmakowy sernik na zimno z pianką cappuccino
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na spodzie układamy herbatniki.
Rozpuszczamy 2 łyżki żelatyny w 1/4 szkl gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia. Serek przekładamy do miski, dodajemy do niego kajmak i dokładnie mieszamy, aż obie masy się połączą. Następnie wlewamy żelatynę do masy i mieszamy. Masę sernikową przekładamy na herbatniki, wyrównujemy i układamy na wierzchu biszkopty. Wstawiamy ciasto do lodówki na 30 minut.
Rozpuszczamy 1 łyżkę żelatyny w 4 łyżkach gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Następnie dodajemy kawę i dokładnie mieszamy. Przestudzoną żelatynę dodajemy do śmietany i mieszamy dokładnie. Wykładamy śmietanę na ciasto, wyrównujemy i wstawiamy ciasto do lodówki najlepiej na całą noc.
Dodatkowo posypałam górę ciasta posypką kakaową.
Rozpuszczamy 2 łyżki żelatyny w 1/4 szkl gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia. Serek przekładamy do miski, dodajemy do niego kajmak i dokładnie mieszamy, aż obie masy się połączą. Następnie wlewamy żelatynę do masy i mieszamy. Masę sernikową przekładamy na herbatniki, wyrównujemy i układamy na wierzchu biszkopty. Wstawiamy ciasto do lodówki na 30 minut.
Rozpuszczamy 1 łyżkę żelatyny w 4 łyżkach gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Następnie dodajemy kawę i dokładnie mieszamy. Przestudzoną żelatynę dodajemy do śmietany i mieszamy dokładnie. Wykładamy śmietanę na ciasto, wyrównujemy i wstawiamy ciasto do lodówki najlepiej na całą noc.
Dodatkowo posypałam górę ciasta posypką kakaową.