PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Kajzerka śniadaniowa z jajkiem i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 4

A taki pomysł na sycące śniadanie na ciepło. Idealnie się sprawdzi, gdy mamy przed sobą dzień pełen aktywności.

Kajzerka śniadaniowa z jajkiem i boczkiem

Składniki:

Kajzerka śniadaniowa z jajkiem i boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Kajzerka śniadaniowa z jajkiem i boczkiem
Kajzerkę kroimy na pół, na spodzie kładziemy plaster sera i obie połówki wkładamy do piekarnika, aby się zapiekły. Na suchej patelni podsmażamy boczek, a następnie odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Na tej samej patelni smażymy sadzone jajko. Na kajzerce z żółtym serem układamy kolejno sałatę, dwa plasterki pomidora, 2 plasterki boczku złożone na pół oraz jajko sadzone. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Całość przykrywamy drugą połówką bułki. Podajemy na ciepło.